KookJij

maaltijd römertopf met rundvlees, groenten- rijst

Een heerlijk maaltijd römertopf met rundvlees, groenten- rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: internet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe maaltijd römertopf met rundvlees, groenten- rijst te bereiden

alle ingrediënten in de römertopf doen- 2 uren laten rusten ;alles goed omzetten~!
de topf van te voren een uur in koud water leggen en voor het vullen met olie insmeren
in KOUDE oven plaatsen, natuurlijk met deksel erop !
225 graden, net onder het midden van de oven
2 a 3 uren

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

heb het pas een maal klaar gemaakt ; het was heerlijk

ik heb zoals altijd zilvervliesrijst gebruikt .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria11

maria11 zegt:
het voordeel van eenrömertopf is dat door het poreuze stenen materiaal de smaak - en de vitaminenkwaliteit beter behouden blijft .
ineke60

ineke60 zegt:
hallo riet, dit ziet er erg lekker uit, ik heb helaas geen römertopf meer, die is jaren geleden al weg gedaan maar ik ga het proberen in mijn gietijzeren pan. Mijn gevoel zegt dat je het vlees eerst moet aanbraden. Ik ga het recept ook door mailen naar een kennis van mij die met de römertopf aan het experimenteren is. Groetjes Ineke
hubertina

hubertina zegt:
oke maria, bedankt!
maria11

maria11 zegt:
ik begrijp je probleem , maar logisch is eerst de römertopf-leeg- in koud water even laten staan , daarna vullen;):p:)
hubertina

hubertina zegt:
Is het de bedoeling dat alle ingredienten 2 uur in de topf rusten voordat de topf de oven ingaat? Zo ja, moet je dan toch nog de topf voordien in koud water doen voor 1 uur.
Groetjes Hubertina