Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje was dit een succes!
Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan
Recept
« Terug naar recepten
Tortillataart met groenten en twee soorten kaas
PT30M
Tortillataart met groenten en twee soorten kaas
Een vegetarische hartige taart, gemaakt van een laag van 4 bloemtortilla;s met daartussen steeds verschillende groenten,kaas en zure room. Heerlijk als hoordgerecht maar ook lekker als borrelhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
479 kCal energie
26 Gram eiwit
27 Gram vet
30 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
27 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
"De Nieuwe Kijk op Koken" een uitgave van AH.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortillataart met groenten en twee soorten kaas te bereiden
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de tomaten fijn.
- Maak uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (eventueel in de keukenmachine) fijn.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 minuten beetgaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 min sudderen.
- Verkruimel de feta.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boen- en onder-warmte
- Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in.
- Leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten-mengsel erover. Strijk 1 el zure room erover
en 1/3 koriander of peterselie + 1/4 van de jonge kaas en 1/4 van de feta. - Leg hierop weer een tortilla. Herhaal dit nog twee keer.
- Leg de laatste tortilla erop.
- Strooi de rest van de jonge kaas en de feta erover.
- Bak de tortilla-taart plm. 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden boven- en
onderwarmte, tot de tortilla`s mooi bruin zijn.