KookJij

maaltijd viskoekjes

Een heerlijk maaltijd viskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe maaltijd viskoekjes te bereiden

Aardappels fijn prakken en mengen met creme fraiche (voorzichtig dat je niet teveel gebruikt, de puree moet wel stevig blijven). Fijngesneden bieslook toevoegen en puree met aromat op smaak brengen. In een pan water met groentenbouillontablet aan de kook brengen en de visfilet pocheren. Wanneer de vis gaar is uit het vocht halen en fijnprakken met een vork.
Vis toevoegen aan puree en goed mengen. Met bolletjestang een bolletje vormen van het pureemengsel en dit in de paneermeel platmaken (zoals een hamburger). In de zonnebloemolie bakken aan beide kanten en serveren met de tomatensaus die op smaak gebracht kan worden met aromat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Alle ingredienten zijn al gaar. Het paneerlaagje zorgt ervoor dat de buitenkant van het koekje lekker stevig wordt en de binnenkant wat romiger blijft. Wanneer je het als een stamppotje wil maken kun je de paneermeel gebruiken om bovenop te strooien. In plaats van in de olie bakken leg je dan wat dunne flinters boter op het paneermeel en laat je het in de oven gratineren. 't wordt natuurlijk een ander gerechtje dan de koekjes maar zal vast niet minder smaken. Succes hoor, Tania ;)
Riet

Riet zegt:
Zou het lukken om het viskoekjesmengsel in kleine vuurvaste schaaltjes in de oven
te garen?
annie

annie zegt:
het klinkt lekker, zal het vanavond maken. Wel jammer dat er geen hoeveelheden staan vermeld, dat wordt gokken.:p