Recept
« Terug naar recepten
Makaron van aardbei en citroen-aardbeicreme
PT60M
Makaron van aardbei en citroen-aardbeicreme
Een heerlijk makaron van aardbei en citroen-aardbeicreme recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
AD
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makaron van aardbei en citroen-aardbeicreme te bereiden
Zeef amandelpoeder en bloemsuiker.
Klop de eiwitten met de suiker voor ¾de stijf en meng amandelpoedermengsel met de eiwitten.
Spuit op bakpapier, laat eventjes rusten en bak dan af in een oven van 160° C met ovendeur op een kier.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Verwarm citroensap met suiker zodat suiker kan oplossen, laat afkoelen en snij hierbij enkele aardbeien.
Meng dit een gedeelte met de mascarpone, laat de rest inkoken met wat suiker tot een dikke stroop.
Snij de aardbeien in dunne schijfjes, beleg hier mee de makaron en spuit hierop de crème. Beleg met een tweede makaron.
Smelt de chocolade met wat water en beleg de zijkanten van de makaron met chocolade.
Versier bord met de stroop en enkele aardbeischijfjes. Smakelijk!
Klop de eiwitten met de suiker voor ¾de stijf en meng amandelpoedermengsel met de eiwitten.
Spuit op bakpapier, laat eventjes rusten en bak dan af in een oven van 160° C met ovendeur op een kier.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Verwarm citroensap met suiker zodat suiker kan oplossen, laat afkoelen en snij hierbij enkele aardbeien.
Meng dit een gedeelte met de mascarpone, laat de rest inkoken met wat suiker tot een dikke stroop.
Snij de aardbeien in dunne schijfjes, beleg hier mee de makaron en spuit hierop de crème. Beleg met een tweede makaron.
Smelt de chocolade met wat water en beleg de zijkanten van de makaron met chocolade.
Versier bord met de stroop en enkele aardbeischijfjes. Smakelijk!