KookJij

Makreel Bacardi Lemon granité

Een heerlijk makreel bacardi lemon granité recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel Bacardi Lemon granité te bereiden

Doe de bitter lemon met de bacardi, de suiker en het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer. Roer af en toe met een garde tot er schilfers ontstaan. Verwijder het vel van de rauwe makreelfilets. Snij de graat in de lengte uit de vis. Snij de uien in dunne ringen. Schik ze in een schotel en leg er de lange plakken makreel bovenop. Voeg zout en peper en citroensap toe en overgiet met olijfolie tot de uien en de makreel onderstaan. Laat zolang mogelijk marineren. Snij de ijsbergsla in fijne julienne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Susanne

Susanne zegt:
Gebruik rode bacardi i.p.v witte ik heb ze twee jaar lang met beide gemaakt en de rode was heel erg lekker en gerookte makreel lekker.
Yvonne

Yvonne zegt:
hoeveel uien? en bedoel je echt rauwe makreel want het is lastig om daar het vel af te halen
leo

leo zegt:
is dit gerookte of gestoomde makreel
thx

leo