Recept
« Terug naar recepten
Gerookte makreel met spaghetti
PT20M
Gerookte makreel met spaghetti
Toen ik deze spaghetti at, deed het me een beetje denken aan de
Spaghetti-met-paling-van-jonnie-boer (die ik een tijdje geleden gemaakt
heb). De versie van Jonnie Boer is dan natuurlijk wel het deftige broertje
van deze "goedkoop en snel" versie, maar niettemin was deze met makreel
ook heel erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookte makreel met spaghetti te bereiden
- Kook de spaghetti al dente en laat uitlekken.
- Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
- Verwijder de steeltjes van de dille en snijd het blad fijn.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Verhit olie in een hapjespan. Voeg knoflook, ui en prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur.
- Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door.
- Voeg de makreel en tomaat toe.
- Doe dan het citroensap, dille en pezo erbij.
- Draai het vuur hoog, schep de pasta goed door elkaar en doe de pasta in een grote serveerschaal.
- Strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer met de citroenpartjes.
- Optioneel: Serveer er rucola (of andere sla bij) lekker om er doorheen te
- doen.