KookJij

Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

Een lekkere en gezondere variant op de Mac and Cheese. Met meer groenten en minder kaas (en een beetje gehakt, dat je eventueel ook weg kunt laten) maak je van het bekende comfort-food gerecht een smakelijke en tevens gezonde maaltijd. Het blijft evengoed een snelle hap.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas te bereiden

  1. Kook de pasta al dente en laat deze uitlekken.
  2. Verwarm een scheutje olie en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  4. Doe de gesneden champignons en bleekselderij erbij en laat het even meebakken.
  5. Voeg dan de andijvie toe en laat het slinken. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  6. Strooi peper, zout en nootmuskaat over het geheel en voeg een kippenbouillontablet en heet water toe.
  7. Schep alles door elkaar en laat het aan de kook komen, voeg dan de room toe en laat deze meewarmen.
  8. Voeg de pasta toe en schep alles weer door elkaar.
  9. Meng de kaas erdoor en hou nog een beetje achter om de schotel mee te garneren als je het op tafel zet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst