Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas
PT20M
Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas
Een lekkere en gezondere variant op de Mac and Cheese.
Met meer groenten en minder kaas (en een beetje gehakt, dat je eventueel
ook weg kunt laten) maak je van het bekende comfort-food gerecht een
smakelijke en tevens gezonde maaltijd. Het blijft evengoed een snelle hap.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas te bereiden
- Kook de pasta al dente en laat deze uitlekken.
- Verwarm een scheutje olie en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe de gesneden champignons en bleekselderij erbij en laat het even meebakken.
- Voeg dan de andijvie toe en laat het slinken. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Strooi peper, zout en nootmuskaat over het geheel en voeg een kippenbouillontablet en heet water toe.
- Schep alles door elkaar en laat het aan de kook komen, voeg dan de room toe en laat deze meewarmen.
- Voeg de pasta toe en schep alles weer door elkaar.
- Meng de kaas erdoor en hou nog een beetje achter om de schotel mee te garneren als je het op tafel zet.