KookJij

Tinto de Verano

Toen we tijdens onze vakantie in Andalusië bij een flamencoshow aanwezig waren kwam de ober vragen wat we wilden drinken. Het was warm en als echte toerist bestel je dan natuurlijk een sangria. De ober verontschuldigde zich dat ze die niet hadden maar vertelde ons dat hij wel een lekker alternatief had namelijk een tinto de verano. We vonden het heerlijk en verfrissend en hebben dat (afgewisseld met sangria) de hele verdere vakantie gedronken. Toen we aan onze gastvrouw Maria, van het hotel waar we logeerden, naar het 'geheim' achter tinto de verano vroegen moest ze stiekem lachen want het is echt een heel eenvoudig 'recept'. Half rode wijn, half gaseosa, schijfje citroen en ijsblokjes. Gaseosa is een kleurloze, koolzuurhoudende limonade die in Nederland niet of erg moeilijk verkrijgbaar is. Als alternatief kun je het beste bitter-lemon, sprite of 7-up gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Cocktails
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Maria
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tinto de Verano te bereiden

  1. Schenk de wijn en frisdrank in een groot wijn- of cocktailglas en vul het met ijsblokjes. Voeg een schijfje citroen toe en zet er een rietje in. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Heerlijk verfrissend op een warme dag en erg makkelijk en snel om te maken. Lekker bij tapas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst