Recept
« Terug naar recepten
Makreelkoekjes met een pittige citruschutney
PT210M
Makreelkoekjes met een pittige citruschutney
Een heerlijk makreelkoekjes met een pittige citruschutney recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreelkoekjes met een pittige citruschutney te bereiden
Meng alle ingredienten voor de koekjes (bepaal met het broodkruim de dikte van het mengsel,niet te nat en niet te droog) en laat dit 2 uur rusten in de koelkast.Vorm daarna deze massa in koekjes vorm en bak ze voorzichtig lekker bruin aan alle beide kanten (maak het mengsel op) vervolgens 10 min.afbakken in een voorverwarmde oven van 200C.Snij de citrusvruchten en pers deze uit.Voeg de rest van de ingredienten toe en breng de chutney aan de kook, bind deze vervolgens af en breng het op smaak met peper en zout.Het is het lekkerste als je de chutney lauwwarm opdient.Maak vervolgens een spiegel met de chutney op het bord,leg daarop frisse die je aan hebt gemaakt met wat olijfolie.Daaromheen de warme koekjes, wat gebrande cashewnoten,afgarneren met een citroentje en bieslook.
Lekker met een glas witte wijn.
Lekker met een glas witte wijn.
Anna zegt:
Dank voor het compliment:D
Als je een account hebt aangemaakt, kun je je daar zelf voor aanmelden.
Zo ook voor de dagelijkse mail met de nieuwste recepten.
Veel plezier op KookJij!
Groetjes,
Anna,
KookJij.