Recept
« Terug naar recepten
Malse hamlappen
PT60M
Malse hamlappen
Een heerlijk malse hamlappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Malse hamlappen te bereiden
-boter smelten en de hamlappen op hoog vuur bruin bakken
-vuur middel zetten en de champignons erbij doen en 5 minuten meebakken
-de peper, zout, bouillonblokje, kruidnagels en laurier erbij doen en even omscheppen
-zoveel kokend water erbij doen dat het vlees onderstaat
-deksel schuin op de pan, vuur laag en een uur laten sudderen, opletten of het water niet teveel verdampt
-met een schuimspaan alles eruit scheppen en met het vocht de peperroomsaus maken, indien nodig water toevoegen
-laurier en kruidnagel tussen het vlees uitvissen en weggooien en alles terug in de saus doen
-10 minuutjes laten pruttelen op heel laag vuur
-vuur middel zetten en de champignons erbij doen en 5 minuten meebakken
-de peper, zout, bouillonblokje, kruidnagels en laurier erbij doen en even omscheppen
-zoveel kokend water erbij doen dat het vlees onderstaat
-deksel schuin op de pan, vuur laag en een uur laten sudderen, opletten of het water niet teveel verdampt
-met een schuimspaan alles eruit scheppen en met het vocht de peperroomsaus maken, indien nodig water toevoegen
-laurier en kruidnagel tussen het vlees uitvissen en weggooien en alles terug in de saus doen
-10 minuutjes laten pruttelen op heel laag vuur
nieklaffra zegt: