KookJij

Malse hamlappen

Een heerlijk malse hamlappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malse hamlappen te bereiden

-boter smelten en de hamlappen op hoog vuur bruin bakken
-vuur middel zetten en de champignons erbij doen en 5 minuten meebakken
-de peper, zout, bouillonblokje, kruidnagels en laurier erbij doen en even omscheppen
-zoveel kokend water erbij doen dat het vlees onderstaat
-deksel schuin op de pan, vuur laag en een uur laten sudderen, opletten of het water niet teveel verdampt
-met een schuimspaan alles eruit scheppen en met het vocht de peperroomsaus maken, indien nodig water toevoegen
-laurier en kruidnagel tussen het vlees uitvissen en weggooien en alles terug in de saus doen
-10 minuutjes laten pruttelen op heel laag vuur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nieklaffra

nieklaffra zegt:
P.s. ik voeg er nog wat tijm en cognac aan toe.
nieklaffra

nieklaffra zegt:
Erg lekker!! Is bij de hele familie favoriet.:)