Recept
« Terug naar recepten
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.
PT40M
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.
Meer dan 30 jaar geleden aten we onderstaand gerecht voor het eerst bij
mijn zus. Het bleek een prijswinnend gerecht uit de Margriet van destijds.
Nadien heb ik dit van haar gekregen recept nog vele malen met plezier
gemaakt en gegeten. Zeker in de tijd, dat de kinderen nog thuis waren,
want ook zij waren er verzot op. Het gerecht is een beetje in de
"vergeetmodus" terecht gekomen, totdat mijn man opperde : " Maak
toch nog eens Balkanfantasie". Zo gezegd zo gedaan dus. Het potje
zoetzuur van destijds bestaat allang niet meer ( daar zat meer paprika in en
heette ook Balkan zoetzuur ( of zoiets :) ) dus koos ik daarvoor een
alternatief .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Uit een Margriet van meer dan 30 jaar geleden. Eigen tekst en foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden. te bereiden
- Bestrooi de kipblokjes met peper en zout, verwarm wat margarine boter of olie in de wok en roerbak de kipblokjes rondom bruin.
- Strooi er vlak voor het einde wat bloem over en bak even mee.
- Haal uit de wok.
- Voeg nog wat boter toe en bak de paprika en de komkommer in circa 10 minuten zacht.
- Bak de champignons even in een andere pan apart gaar.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in een kippenbouillonblokje gaar.
- Voeg dan de kip en de champignons toe aan de groente.
- Dan mag het potje zoetzuur met het vocht erbij. Roer alles even goed door en laat het 2 minuutjes pruttelen.
- Haal de pan van de warmtebron en laat even rusten. Roer dan de crème fraîche erdoor .
- Serveer met de rijst.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Apart gerecht met een licht zuurtje. Destijds hier in huize een topper.