Een soep, die met kip en groente goed gevuld is. Heerlijk van smaak en niet te pittig. Het is handig, om de mihoen in kleinere stukjes te breken voordat je ze aan de soep toevoegt.
Dat eet een stuk plezieriger.
Recept
« Terug naar recepten
Romige Oosterse maaltijdsoep
PT30M
Romige Oosterse maaltijdsoep
Heerlijke hartverwarmende goed gevulde Oosterse maaltijdsoep.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Oosterse maaltijdsoep te bereiden
- Verhit een scheutje olie in een pan , bestrooi de kippendijen lichtjes met zout en bak ze in enkele minuten rondom bruin.
- Voeg de bouillon, de kokosmelk en de oestersaus toe en kook de kippendijen in circa 15 minuten gaar.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg de 2 soorten paprika, champignons, prei en rode peper toe en kook de groente in pakweg 7 minuten gaar.
- Snij ondertussen de kippendijen in kleine stukjes en voeg deze op het bijna einde van de kooktijd van de groente samen met de mihoen toe.
- Proef en voeg een klein scheutje sojasaus toe met een draaitje van de pepermolen.
- Breng de soep extra op smaak met een klein kneepje limoensap.
- Spoel de taugé onder de hete kraan af en laat uitlekken.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen en voeg vlak voor serveren de knapperige taugé met de gesnipperde bladpeterselie toe.