Recept
« Terug naar recepten
Tortellini met ham en pesto roomsaus
PT20M
Tortellini met ham en pesto roomsaus
Tortellini met ham en pesto roomsaus
Een snel klaar recept wat ik zo maar even uit de losse pols maakte met
'makkelijke' ingrediënten, die je in elke supermarkt wel kunt vinden.
Ik heb een beenhammetje gebruikt omdat mijn man een echte
vleesliefhebber is maar als je graag minder vlees gebruikt kun je ook
gewoon met een bakje hamblokjes of zelfs zonder ham ditzelfde recept
maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortellini met ham en pesto roomsaus te bereiden
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en ui.
- Voeg de in blikjes gesneden beenham toe en bak het rondom bruin.
- Voeg de gesneden courgette toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe en schep weer alles goed door elkaar en laat het 5 minuutjes zachtjes sudderen.
- Doe dan de kookroom en pesto erbij en meng alles goed door elkaar zodat je een mooie saus krijgt. Laat dit nog even zachtjes pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Je kunt het ook een beetje binden.
- Maak indien nodig nog op smaak met peper en zout.
- Schep de gekookte pasta erdoor en schep het vervolgens op borden.
- Maak het geheel af met rucola en Parmezaansnippers.