Recept
« Terug naar recepten
Mango-Gember sorbet
PT60M
Mango-Gember sorbet
Een heerlijk mango-gember sorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango-Gember sorbet te bereiden
Doe de suiker en het water en de gember in een pan en laat de suiker op een laag vuur oplossen.
Breng aan de kook
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
Doe het vruchtvlees en het citroensap in een blender of keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Voeg de koude suikersiroop toe en meng goed.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er een sorbet van
Breng aan de kook
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
Doe het vruchtvlees en het citroensap in een blender of keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Voeg de koude suikersiroop toe en meng goed.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er een sorbet van
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Allers zegt:
Recept komt via mijn kookvrienden bij onze kookclub, het was in ieder geval perfect
bert allers zegt:
natuurlijk mogelijk.
gewoon in de vriezer zetten en geregeld doorroeren met een vork
vanwege ijskristallen.