Recept
« Terug naar recepten
Mango-uien salsa
PT20M
Mango-uien salsa
Een heerlijk mango-uien salsa recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Born2Cook website van Net 5
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango-uien salsa te bereiden
Mango schillen en ontpitten. Knoflook pellen. Limoenen halveren. Tamarindesiroop maken van tamarindepulp (=asem, verkrijgbaar bij de toko) door een stukje asem ter grootte van een walnoot 15 min. in lauw water te weken. Daarna door een zeefje drukken en de siroop opvangen. De pulp wordt niet gebruikt.
Bereidingswijze
Snijd de mango en de ui in kleine blokjes van 1/2 cm en doe ze in een diepe pan (niet verwarmen). Snijd de knoflook in stukjes en voeg deze toe.
Knijp de limoenen uit boven de pan, voeg achtereenvolgens de tamarindesiroop, de gembersiroop, de olijfolie, het zout, de rietsuiker en de sojasaus toe.
Meng alles door elkaar en verwarm de salsa voor het serveren.
Bereidingswijze
Snijd de mango en de ui in kleine blokjes van 1/2 cm en doe ze in een diepe pan (niet verwarmen). Snijd de knoflook in stukjes en voeg deze toe.
Knijp de limoenen uit boven de pan, voeg achtereenvolgens de tamarindesiroop, de gembersiroop, de olijfolie, het zout, de rietsuiker en de sojasaus toe.
Meng alles door elkaar en verwarm de salsa voor het serveren.