Recept
« Terug naar recepten
Mangosorbet
PT45M
Mangosorbet
Een heerlijk mangosorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kitchenaid.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangosorbet te bereiden
Draai het vruchtvlees van de schoongemaakte mango fijn in de blender.
Voeg citroensap (citroen bewaren)
en suiker toe en laat suiker op laag vuur oplossen.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt goed uitgeknepen gelatineblad toe.
Laat goed afkoelen en draai tot ijs.
Klop vlak voor het uitserveren de eiwitten, in een met de rest van de citroen schoongemaakte kom, stijf en spatel deze onder het ijs (van tevoren uit de vriezer gehaald)
Serveer de bolletjes in hoge glazen
Voeg citroensap (citroen bewaren)
en suiker toe en laat suiker op laag vuur oplossen.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt goed uitgeknepen gelatineblad toe.
Laat goed afkoelen en draai tot ijs.
Klop vlak voor het uitserveren de eiwitten, in een met de rest van de citroen schoongemaakte kom, stijf en spatel deze onder het ijs (van tevoren uit de vriezer gehaald)
Serveer de bolletjes in hoge glazen