Recept
« Terug naar recepten
Marasquinbavarois met ananas
PT120M
Marasquinbavarois met ananas
Een heerlijk marasquinbavarois met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marasquinbavarois met ananas te bereiden
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Houd 2 schijven achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Klop 0,5 liter van de slagroom bijna stijf met 100 g van de suiker en de marasquin. Doe de vla in een grote kom. Los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in circa 2 dl ananassap dat aan de kook is gebracht en laat in koud water afkoelen. Klop het afgekoelde gelatinemengsel door de vla en let er op dat alles goed gemengd is. Spatel er de slagroom en de ananasstukjes door en schep de pudding in een met koud water omgespoelde vorm. Zet de afgedekte pudding minstens 6 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast.
Klop de resterende 1/4 liter slagroom stijf met de 50 gram suiker. Maak de rand van de pudding voorzichtig los met de punt van een mes, dompel de puddingvorm een paar tellen in heet water en stort de pudding op een platte schaal. Garneer met slagroomrozetten, plakjes kiwi, stukjes ananas en marasquinkersen
Klop de resterende 1/4 liter slagroom stijf met de 50 gram suiker. Maak de rand van de pudding voorzichtig los met de punt van een mes, dompel de puddingvorm een paar tellen in heet water en stort de pudding op een platte schaal. Garneer met slagroomrozetten, plakjes kiwi, stukjes ananas en marasquinkersen