Dit is een van de favoriete gerechten binnen onze familie.
Ik heb het gerecht van mijn moeder, die het op haar beurt weer heeft van mijn Hongaarse oma. Pörkölt kan met verschillende ingrediënten worden gemaakt, bijvoorbeeld varkensvlees in plaats van rundvlees, of zelfs alleen champignons. Uiteraard worden dan de bereidingstijden wel anders.
Het idee om rundvlees en champignons te combineren is van mezelf. Ik vind de pörkölt er veel interessanter en lekkerder door worden.
Recept
« Terug naar recepten
Marha-pörkölt gombával
PT30M
Marha-pörkölt gombával
Een heerlijk marha-pörkölt gombával recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bob Horváth
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marha-pörkölt gombával te bereiden
Snipper de uien grof
Snij de champignons in 2-4 stukjes
Snij het vlees in kleine stukjes
Smelt de margarine (ca. 100-125 gram) in de pan.
Fruit de uitjes, en blus steeds af met wat water, zodat er een dikke uiensaus ontstaat.
Pers 2-3 teentjes knoflook en voeg toe.
Voeg 2-3 eetlepels parikapoeder aan de saus toe, en laat even meefruiten. (Evt ook theelepel cayennepeper meefruiten).
Voeg de bouillonblokjes toe aan de soep.
Voeg het vlees en de champignons toe aan de soep en breng het geheel aan de kook.
Snelkookpan dichtdoen, en in 12 minuten op gemiddeld vuur laten koken.
(Indien van een gewone braadpan gebruik wordt gemaakt, dan het gerecht in minimaal een uur op gemiddeld vuur gaar laten sudderen).
Als het vlees goed gaar is, 2-3 eetlepels creme fraiche door het gerecht heenroeren.
Serveren met pasta, bijvoorbeeld farfalle.
In Hongarije wordt dit gerecht gegeten met zelfgemaakte noedels.
Snij de champignons in 2-4 stukjes
Snij het vlees in kleine stukjes
Smelt de margarine (ca. 100-125 gram) in de pan.
Fruit de uitjes, en blus steeds af met wat water, zodat er een dikke uiensaus ontstaat.
Pers 2-3 teentjes knoflook en voeg toe.
Voeg 2-3 eetlepels parikapoeder aan de saus toe, en laat even meefruiten. (Evt ook theelepel cayennepeper meefruiten).
Voeg de bouillonblokjes toe aan de soep.
Voeg het vlees en de champignons toe aan de soep en breng het geheel aan de kook.
Snelkookpan dichtdoen, en in 12 minuten op gemiddeld vuur laten koken.
(Indien van een gewone braadpan gebruik wordt gemaakt, dan het gerecht in minimaal een uur op gemiddeld vuur gaar laten sudderen).
Als het vlees goed gaar is, 2-3 eetlepels creme fraiche door het gerecht heenroeren.
Serveren met pasta, bijvoorbeeld farfalle.
In Hongarije wordt dit gerecht gegeten met zelfgemaakte noedels.
Mijn kookverhaal (Bob Horváth)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
josi zegt:
cessnaflyer zegt: