Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse kip
PT45M
Marokkaanse kip
Kipgerecht met een aparte zoete smaak
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse kip te bereiden
Bestrooi de kip rondom met de ras el hanout, paprikapoeder en zout en peper naar smaak.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen in een paar minuten rondom bruin.
Voeg de uien, knoflook, pruimen, abrikozen, aardappel, het kaneelstokje, evt. de saffraan en 500 ml water toe.
Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer met een vork los en doe door de couscous een scheut kruidenolijfolie. (had ik nog staan). Serveer het kipmengsel op de couscous en garneer met koriander.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen in een paar minuten rondom bruin.
Voeg de uien, knoflook, pruimen, abrikozen, aardappel, het kaneelstokje, evt. de saffraan en 500 ml water toe.
Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer met een vork los en doe door de couscous een scheut kruidenolijfolie. (had ik nog staan). Serveer het kipmengsel op de couscous en garneer met koriander.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Dit recept heb ik van internet maar wel wat aangepast.
Anna Koudys zegt: