Recept
« Terug naar recepten
Masala Kitchadi (Kitchdi)
PT40M
Masala Kitchadi (Kitchdi)
Kitchadi is een breiachtige schotel van bruine rijst en linzen vol met kruiden. Het is een inheems (uit India) traditionele geneswijze uit de Ayurveda'sche kunst van het genezen.
Het is bedoeld om je lichaam van binnen te reinigen (leterlijk en figuurlijk.)
Je moet dit voedsel dan 2-7 dagen achtereen eten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Naar een recept van Mevr.Palm (oma van mijn vrouw)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Masala Kitchadi (Kitchdi) te bereiden
- Begin met het wassen van de rijst en de linzen. Doe dat een aantal malen (4x).
- Doe dan de rijst en de linzen in de pressure cooker en voeg toe de spercie bonen (geschoond en in kleine stukken), de blokjes aardappel, zout, koenjit, geklaarde boter en 750 cc water.
- Breng aan de kook op hoog vuur en laat nog eens 4 a 5 minuten doorkoken op laag vuur. Haal van het vuur af en laat stoom afblazen. Open de pressure cooker en mix de inhoud goed.
- Je hebt dan een min of meer breiige substantie.
- Voor de kruidenmix de geklaarde olie verhitten in een anti-aanbak bakpan en dan daarbij doen de djinten, mosterdzaad en asafetida.
- Wanneer de zaden gaan ploffen, de tomaten er bij doen,, de paprika, gember peper en zout en roer dit goed door. Laat de tomaten goed door garen (10 minuten laten sudderen).
- Voeg de rijstmix bij de tomaten mix en roer goed door.
- Voeg dan toe de garam masala en de korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij warme thee.