* Zet dit weg in een glas,een coupe,een kom of een ander receptaculum,waarin je gerecht wil serveren gedurende 3 uur in de ijskast
*Dien op met Cantucci koekjes en een takje mint en serveer hierbij een glaasje Vin Santo
Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone met Vin Santo
PT200M
Mascarpone met Vin Santo
Een heerlijk mascarpone met vin santo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone met Vin Santo te bereiden
*Klop de eiwitten stijf
*Klop de dooiers met de honing tot een lichte schuimende massa
*Klop de dooiermassa door de mascarpone
*Meng de chocolade-rasp goed door het mascarpone mengsel en daarna de Vin Santo
*Tenslotte voorzichtig met een spatel de stijfgeklopte eiwitmassa door de mascarponemassa werken tot een luchtig geheel.Dit moet wel voorzichtig gebeuren om er voor te zorgen dat de lucht niet uit de eiwitmassa wordt geroerd.
*Klop de dooiers met de honing tot een lichte schuimende massa
*Klop de dooiermassa door de mascarpone
*Meng de chocolade-rasp goed door het mascarpone mengsel en daarna de Vin Santo
*Tenslotte voorzichtig met een spatel de stijfgeklopte eiwitmassa door de mascarponemassa werken tot een luchtig geheel.Dit moet wel voorzichtig gebeuren om er voor te zorgen dat de lucht niet uit de eiwitmassa wordt geroerd.