Bij het schoonmaken van de koelkast de mascarpone tegengekomen die nog enkele dagen houdbaar was. In de kast had ik nog een blik perzikschijven en bigarreaux.
En lange vingers in de koekentrommel : dit is het resultaat.
Geïnspireerd door cheesecake en Charlotte?
Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone-perzik compositie
PT15M
Mascarpone-perzik compositie
Een heerlijk mascarpone-perzik compositie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
geïnspireerd door verschillende desserts, maar toch van mezelf.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone-perzik compositie te bereiden
De amandelen snel in een droog koekenpannetje roosteren, 10 stuks apart leggen en de rest in de blender niet al te fijn malen.
De 8 schijven perzik, zonder teveel vocht, ook in de blender doen en pureren. De 2 mooie schijven tot gebruik bewaren. (de rest in de koelkast voor een ander recept)
Doe de mascarpone in een kom en voeg wat koffiemelk en gembersiroop toe zodat het wat zachter en minder vast wordt.
Snijd de bigarreautjes klein en roer die door de mascarpone. Verdeel de mascarpone over de 2 glazen. Hierop de perzikpuree verdelen.
Hierop de gemalen amandelen.
Snijd de lange vingers in tweeën en druk in elk glas 3 stukken tegen de achterkant in de perzikpuree.
Met de amandelen die je bewaard hebt een bloem op het schaafsel maken met in het midden een rood bigarreautje
Maak een sneetje in de 2 bewaarde perzikschijven en schuif ze over de rand van het glas.
De 8 schijven perzik, zonder teveel vocht, ook in de blender doen en pureren. De 2 mooie schijven tot gebruik bewaren. (de rest in de koelkast voor een ander recept)
Doe de mascarpone in een kom en voeg wat koffiemelk en gembersiroop toe zodat het wat zachter en minder vast wordt.
Snijd de bigarreautjes klein en roer die door de mascarpone. Verdeel de mascarpone over de 2 glazen. Hierop de perzikpuree verdelen.
Hierop de gemalen amandelen.
Snijd de lange vingers in tweeën en druk in elk glas 3 stukken tegen de achterkant in de perzikpuree.
Met de amandelen die je bewaard hebt een bloem op het schaafsel maken met in het midden een rood bigarreautje
Maak een sneetje in de 2 bewaarde perzikschijven en schuif ze over de rand van het glas.