Recept
« Terug naar recepten
Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon
PT55M
Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon
Een heerlijk mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon te bereiden
Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.
Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.