KookJij

Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon

Een heerlijk mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon te bereiden

Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst