KookJij

Medaillons van het Angus-rund met paddestoelen

Angus rund met de paddestoelen is een heerlijke combinatie, dit is een luxe recept en doet het goed met kerst.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Medaillons van het Angus-rund met paddestoelen te bereiden

1. Verwijder eventuele zenen uit de Angus-filet en snijd hem in medaillons van ca. 2 cm dik (8 stuks). Zet koud weg.

2. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in hele dunne plakjes.

3. Stoof de brunoise (zeef fijn gesneden groenten) met tijm, laurier en peper in 25 g boter, op laag vuur, voeg de Drambui toe en flambeer. Giet het runderfond erbij en kook tot tweederde in. Haal door een zeef en monteer de saus met de overige 25 g boter.

4. Verhit de olie in een pan, schroei de met peper en zout bestrooide medaillons op hoog vuur aan beide kanten dicht, en bak ze op lager vuur tot de geweenste gaarheid is bereikt. Bak de paddestoelen in hetzelfde vet. Leg in het midden van de borden een medaillon, deponeer de paddestoelen er bovenop en leg draaop nog een medailoon. Giet de Drambuie-saus erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yves De Vleminck

yves De Vleminck zegt:
Mareille,
Tof van dat recept en dat doet plezier van dat te hebben.Het ziet er uitstekend uit,maar men zal dat maken om te proeven.Dat zal ook gebeuren .Misschien hoort
u daar iets van.
Groeten
Yves
marielle

marielle zegt:
ik ga het gewoon proberen. Ziet er zo lekker uit.
Het moet dus goed komen ;)
Yves

Yves zegt:
Hello,
Dit recept moet werkelijk goed zijn,maar
het moet geproefd worden en het zal gebeuren.

Yves