Recept
« Terug naar recepten
Medaillons van het Angus-rund met paddestoelen
PT45M
Medaillons van het Angus-rund met paddestoelen
Angus rund met de paddestoelen is een heerlijke combinatie, dit is een luxe recept en doet het goed met kerst.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Medaillons van het Angus-rund met paddestoelen te bereiden
1. Verwijder eventuele zenen uit de Angus-filet en snijd hem in medaillons van ca. 2 cm dik (8 stuks). Zet koud weg.
2. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in hele dunne plakjes.
3. Stoof de brunoise (zeef fijn gesneden groenten) met tijm, laurier en peper in 25 g boter, op laag vuur, voeg de Drambui toe en flambeer. Giet het runderfond erbij en kook tot tweederde in. Haal door een zeef en monteer de saus met de overige 25 g boter.
4. Verhit de olie in een pan, schroei de met peper en zout bestrooide medaillons op hoog vuur aan beide kanten dicht, en bak ze op lager vuur tot de geweenste gaarheid is bereikt. Bak de paddestoelen in hetzelfde vet. Leg in het midden van de borden een medaillon, deponeer de paddestoelen er bovenop en leg draaop nog een medailoon. Giet de Drambuie-saus erover.
2. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in hele dunne plakjes.
3. Stoof de brunoise (zeef fijn gesneden groenten) met tijm, laurier en peper in 25 g boter, op laag vuur, voeg de Drambui toe en flambeer. Giet het runderfond erbij en kook tot tweederde in. Haal door een zeef en monteer de saus met de overige 25 g boter.
4. Verhit de olie in een pan, schroei de met peper en zout bestrooide medaillons op hoog vuur aan beide kanten dicht, en bak ze op lager vuur tot de geweenste gaarheid is bereikt. Bak de paddestoelen in hetzelfde vet. Leg in het midden van de borden een medaillon, deponeer de paddestoelen er bovenop en leg draaop nog een medailoon. Giet de Drambuie-saus erover.
yves De Vleminck zegt:
Tof van dat recept en dat doet plezier van dat te hebben.Het ziet er uitstekend uit,maar men zal dat maken om te proeven.Dat zal ook gebeuren .Misschien hoort
u daar iets van.
Groeten
Yves