Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane hamburgersandwich
PT20M
Mediterrane hamburgersandwich
Een heerlijk mediterrane hamburgersandwich recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Recept.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane hamburgersandwich te bereiden
Verhit een grillplaat of grillpan voor. Rasp de ui fijn boven het gehakt en pers de knoflooktenen erboven uit. Voeg de olijven met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 platte schijven van. Roer de rest van de kruiden door de tomatenketchup. Rooster de burgers op de grillplaat in ca. 6-8 minuten bruin en gaar. Snijd de boule in 8 dikke sneden en rooster deze ook even op de grillplaat. Bestrijk de sneden met mayonaise. Leg op vier borden een snee brood, verdeel de sla erover en leg de hamburgers erop. Schep de tomatenketchup erop en dek af met plakjes tomaat en de andere sneden brood.