Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane kruidenomeletjes
PT10M
Mediterrane kruidenomeletjes
Een heerlijk mediterrane kruidenomeletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane kruidenomeletjes te bereiden
· Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de kruiden, slagroom en wat zout en peper.
· Verhit een halve el boter in een grote koekenpan en voeg de helft van het mengsel toe.
· Bak de omelet in ca. 3 minuten aan weerszijden zachtjes gaar.
· Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden en bestrooi hem met 1 el kaas.
· Bak op dezelfde manier nog een omelet en bestrooi deze met de rest van de kaas.
· Leg op elke omelet in het midden 4 sprieten bieslook en rol ze voorzichtig op.
· Snijd ze in vieren, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tot gebruik koel weg.
Tip: in plaats van parmezaanse kaas kun je ook een andere kaassoort nemen, zoals belegen of oude kaas.
· Verhit een halve el boter in een grote koekenpan en voeg de helft van het mengsel toe.
· Bak de omelet in ca. 3 minuten aan weerszijden zachtjes gaar.
· Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden en bestrooi hem met 1 el kaas.
· Bak op dezelfde manier nog een omelet en bestrooi deze met de rest van de kaas.
· Leg op elke omelet in het midden 4 sprieten bieslook en rol ze voorzichtig op.
· Snijd ze in vieren, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tot gebruik koel weg.
Tip: in plaats van parmezaanse kaas kun je ook een andere kaassoort nemen, zoals belegen of oude kaas.
theetje zegt: