Recept
« Terug naar recepten
Melkchocoladetaartje met banaan en rumkaramelsiroop
PT40M
Melkchocoladetaartje met banaan en rumkaramelsiroop
Een heerlijk melkchocoladetaartje met banaan en rumkaramelsiroop recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
R. Bakker 290312 - Knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melkchocoladetaartje met banaan en rumkaramelsiroop te bereiden
Biscuit:
Maak de chocolade en boter zacht en meng het door elkaar. Meng de eierdooiers met de invertsuiker en klop het op een zacht vuur tot een sabayon. Klop het verder koud. Klop de eiwitten op en meng er geleidelijk aan de suiker door. Zeef de bloem. Spatel wat opgeklopt eiwit door de chocolade tot een glad beslag en meng daarna voorzichtig door de opgeklopte eierdooiers. Spatel er de bloem door en als laatste het eiwit. Bak het tot biscuit op 180 graden C.
Chocoladepasta:
Kook de pasta beetgaar, spoel in koud water. Smelt de chocolade en roer het door de pasta. Laat het afkoelen en opstijven.
Bananen:
Maak karamel met water en suiker, laat het 2 minuten afkoelen en voeg de limoensap, vanille, kaneel, steranijs en rum toe. Pel de bananen, snijd het in stukken, overgiet het met de siroop en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat het 40 minuten trekken en opstijven.
Tijmroom:
Maak de siroop met suiker en water, voeg de tijm toe en laat het afkoelen. Meng 3 deciliter van de siroop door de room en maak quenelles. Serveer onderaan de pasta, daarop de biscuit, gepofte rijst, tijmroom en een nougatinekrul (te koop in speciaalzaken). Leg er de bananen en biscuit naast.
Maak de chocolade en boter zacht en meng het door elkaar. Meng de eierdooiers met de invertsuiker en klop het op een zacht vuur tot een sabayon. Klop het verder koud. Klop de eiwitten op en meng er geleidelijk aan de suiker door. Zeef de bloem. Spatel wat opgeklopt eiwit door de chocolade tot een glad beslag en meng daarna voorzichtig door de opgeklopte eierdooiers. Spatel er de bloem door en als laatste het eiwit. Bak het tot biscuit op 180 graden C.
Chocoladepasta:
Kook de pasta beetgaar, spoel in koud water. Smelt de chocolade en roer het door de pasta. Laat het afkoelen en opstijven.
Bananen:
Maak karamel met water en suiker, laat het 2 minuten afkoelen en voeg de limoensap, vanille, kaneel, steranijs en rum toe. Pel de bananen, snijd het in stukken, overgiet het met de siroop en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat het 40 minuten trekken en opstijven.
Tijmroom:
Maak de siroop met suiker en water, voeg de tijm toe en laat het afkoelen. Meng 3 deciliter van de siroop door de room en maak quenelles. Serveer onderaan de pasta, daarop de biscuit, gepofte rijst, tijmroom en een nougatinekrul (te koop in speciaalzaken). Leg er de bananen en biscuit naast.