Recept
« Terug naar recepten
Melktaartjes met gegrilde ananas
PT30M
Melktaartjes met gegrilde ananas
Een heerlijk melktaartjes met gegrilde ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melktaartjes met gegrilde ananas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, smelt de boter en schep die door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de ruim ingevette taartvormpjes en zet ze even in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de merg eruit. Rasp de schil van de citroen. Klop de vanille los met de gecondenseerde melk, eieren en citroenrasp. Schenk dit over de koekbodems. Bak de taartjes 20-25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en schud de taartjes uit de vorm. Snijd de schil met de zwarte pitjes van de ananas. Snijd de ananas in dunne plakken. Verhit de grillpan. Gril de plakken ananas aan beide zijden. Snijd de ananas in stukjes en beleg de taartjes daarmee.