Recept
« Terug naar recepten
Meloen- en mascarponetaart
PT45M
Meloen- en mascarponetaart
Een heerlijk meloen- en mascarponetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloen- en mascarponetaart te bereiden
Meng de bloem met de suiker, kneed er de Solo door en voeg dan het ei toe.
Bekleed een vorm met het deeg.
Prik de bodem in met een vork en bak hem 15 à 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
Laat de gelatine weken in een bodempje water.
Meng ondertussen de mascarpone met de suiker.
Klop de eieren luchtig op en voeg ze bij de kaas.
Laat de gelatine smelten in de microgolfoven en roer ze eronder.
Giet de bereiding in de taartvorm.
Pel en ontpit de meloen, verdeel in bolletjes en schik deze op de taart.
Bekleed een vorm met het deeg.
Prik de bodem in met een vork en bak hem 15 à 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
Laat de gelatine weken in een bodempje water.
Meng ondertussen de mascarpone met de suiker.
Klop de eieren luchtig op en voeg ze bij de kaas.
Laat de gelatine smelten in de microgolfoven en roer ze eronder.
Giet de bereiding in de taartvorm.
Pel en ontpit de meloen, verdeel in bolletjes en schik deze op de taart.