Recept
« Terug naar recepten
Meloensoep met basilicum
PT20M
Meloensoep met basilicum
Een heerlijk meloensoep met basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
155 kCal energie
3 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloensoep met basilicum te bereiden
Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten.
Schil de parten en snijd ze in stukken.
Pureer met de helft van de basilicum, de ijsblokjes en zout tot een gladde soep.
Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen.
Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen.
Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi over de soep.
Schil de parten en snijd ze in stukken.
Pureer met de helft van de basilicum, de ijsblokjes en zout tot een gladde soep.
Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen.
Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen.
Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi over de soep.