KookJij

Meloensoep met basilicum

Een heerlijk meloensoep met basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 155 kCal energie
3 Gram eiwit
11 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloensoep met basilicum te bereiden

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten.
Schil de parten en snijd ze in stukken.
Pureer met de helft van de basilicum, de ijsblokjes en zout tot een gladde soep.
Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen.
Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen.
Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi over de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst