Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met appel van Janneke Philippi
PT30M
Pompoensoep met appel van Janneke Philippi
Met appel en kaneel geef je deze pompoensoep een heerlijk zoet
accent.
Dit recept komt uit het boek 'Soep bij Janneke thuis' van
kookboekenauteur en foodstylist Janneke Philippi.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Janneke Philippi (Soep bij Janneke thuis) met eigen foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met appel van Janneke Philippi te bereiden
- Halveer de pompoen. Schep de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de blokjes pompoen en appel 2 minuten mee. Schep de komijn en de kaneel erdoor en bak tot de heerlijke aroma's vrijkomen.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10-15 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en pepe
- Schep de soep in 4 kommen en garneer met basilicum en een straaltje olijfolie.