Recept
« Terug naar recepten
Schnitzelreepjes met cider, appel, rozijnen en kaneel
PT45M
Schnitzelreepjes met cider, appel, rozijnen en kaneel
De combinatie appel, rozijnen, kaneel is natuurlijk iedereen wel bekend van
de zoete gerechten. Ik wilde het daarom ook eens een keer proberen om
het in een hartig gerecht te verwerken. Deze combinatie met
schnitzelreepjes en cider blijkt een heerlijke combinatie te zijn. Wij aten er
gekookte aardappelen en rode kool bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzelreepjes met cider, appel, rozijnen en kaneel te bereiden
- Pel de ui en hak deze fijn, snij de schnitzels in reepjes van ongeveer 1 cm, schil de appel en snij in blokjes.
- Fruit de ui ongeveer 1 minuut in wat verwarmde olie.
- Na 1 minuut doe je de schnitzelreepjes erbij en bestrooi ze met peper en zout. De reepjes vlees bak je nog ongeveer 10 minuutjes mee.
- Voeg dan de cider, water met bouillontablet, tijm en kaneel toe. Laat dit geheel 30 minuten sudderen.
- Voeg de appelstukjes, rozijnen toe en laat dit nog10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Bind het geheel met een maizenapapje.