Bij het opdienen : Soep verdelen over 4 kommen of coupes en vermengen met flink vers gemalen zwarte peper. Daarna een straaltje olijfolie extra virgine er in doen en garneren met blaadjes koriander. Leg dan over elke kom cq coupe 1 plak ham.
Wees voorzichtig met zout.
Geef er een glas Prosecco bij of een glas wijn welke gebruikt werd voor de soep.
OPTIE: De meloensoep aanlengen met kippenbouillon.
Recept
« Terug naar recepten
Meloensoep
PT140M
Meloensoep
Geef er een glas Prosecco bij of een glas wijn welke gebruikt werd voor de soep.
OPTIE: De meloensoep aanlengen met kippenbouillon.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloensoep te bereiden
1).Doe in de blender de meloen, limoen (sap en zeste), honing, wijn, knoflook, ui en blaadjes munt en pureer tot een homogene massa. Zet 2 uur weg in de ijskast om te koelen.
2).Ondertussen de plakken ham - alle plakken apart ingepakt in een dubbele laag keukenpapier - 3 minuten in de magnetron leggen, die op vol vermogen staat (dat is meestal 800 watt).
2).Ondertussen de plakken ham - alle plakken apart ingepakt in een dubbele laag keukenpapier - 3 minuten in de magnetron leggen, die op vol vermogen staat (dat is meestal 800 watt).