Recept
« Terug naar recepten
Membrillo:
PT60M
Membrillo:
Een heerlijk membrillo: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Magda
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Membrillo: te bereiden
Stappen
De kweeperen wassen, in hun geheel koken in water tot de pel openbarst. In de vruchten prikken om te zien of ze gaar zijn. De kweeperen uit het kookvocht halen, de schil en de pitten verwijderen: het vruchtvlees in grote stukken snijden en deze raspen tot pulp. De pulp wegen en in een pan aan de kook brengen met hetzelfde gewicht aan suiker. De 'dulce de membrillo' is klaar wanneer je een lepel kokende siroop op een koud bord giet en de vloeistof opstijft. De kokende siroop in een vorm gieten, laten afkoelen en in plakken snijden. De kweeperengelei in schijven snijden en opdienen met kaas.
Tip: de combinatie kaas en kweeperengelei kan opgediend worden met gekonfijt fruit en noten.
---------------------------------------------
De kweeperen wassen, in hun geheel koken in water tot de pel openbarst. In de vruchten prikken om te zien of ze gaar zijn. De kweeperen uit het kookvocht halen, de schil en de pitten verwijderen: het vruchtvlees in grote stukken snijden en deze raspen tot pulp. De pulp wegen en in een pan aan de kook brengen met hetzelfde gewicht aan suiker. De 'dulce de membrillo' is klaar wanneer je een lepel kokende siroop op een koud bord giet en de vloeistof opstijft. De kokende siroop in een vorm gieten, laten afkoelen en in plakken snijden. De kweeperengelei in schijven snijden en opdienen met kaas.
Tip: de combinatie kaas en kweeperengelei kan opgediend worden met gekonfijt fruit en noten.
---------------------------------------------