KookJij

Mercimek Corbasi = Linzensoep

Een heerlijk mercimek corbasi = linzensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mercimek Corbasi = Linzensoep te bereiden

Uien met knoflook uit de knijper zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken.
Water en linzen, alsmede kruiden (behalve munt) toevoegen en de bouillonblokjes.
Na een half uurtje (als de uien heel zacht zijn) het citroensap en de munt erdoor roeren.
Even doorwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Zelf heb ik nog nooit linzensoep gemaakt, het klinkt wel erg lekker. Binnenkort maar eens maken. Ik heb het recept gelijk aan m'n favorieten toegevoegd, zodat ik het niet kan vergeten :-)
Henk Veer

Henk Veer zegt:
Volgens mijn vrouw mag ik dit wel vaker maken, ze vind(en ik ook) heerlijk.

Een makkelijk en goed geschreven gerecht.
jake

jake zegt:
Hallo Ayse,

Linzensoep wordt in Nederland, zoals erwten-en bruine bonensoep doorgaans gegeten in het koude seizoen. Geldt dit ook voor uw soep? Groetend:D
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Dank je wel jack:D..voor jou en je dierbare ook een fijne kerst en een knalgoed *2010* :D
jack

jack zegt:
Zo zie je maar, je kunt leren van elkaar.
Voor jou en iedereen die je dierbaar is fijne dagen en een voorspoedig nieuwjaar:)
ayse

ayse zegt:
YW Gezgin.
Groetjes,Ayse :D
ayse

ayse zegt:
Hi Jack:)ik heb div kruidens in een potje gedaan en flink gemix,en lekkerrrrr:p ....
Dank je voor het compliment op mijn foto:D
Groetjes en fijne dagen.Ayse:D
gezgin

gezgin zegt:
Ayse bedankt voor je reactie.
jack

jack zegt:
Koken is nieuwe dingen ontdekken, maak er wat lekkers van !!!!
Trouwens ....leuke foto.

Jack;)
ayse

ayse zegt:
Hi Jack, ik zal deze keer ook eens andere kruiden gebruiken,je heb mij wel op een idee gebracht ;):p..
Groetjes terug :D
ayse

ayse zegt:
Gezgin??:(
Dat is niet mijn bedoeling,dacht dat ik jou een reactie terug gestuurd had.
Maar kan het niet vinden,sorry dat je een ander indruk heb gehad van mij.
Zal je alsnog beantwoorden.Djinten is komijnzaad..wat eroverheen gestrooid is heet gemalen chili pepertjes,je kan ook paprikapoeder gebruiken.Ik zelf gebruik rundvleesboullion blokjes.
je kan er ook kipboullion,of groente boullion blokjes voor gebruiken.
Groetjes,Ayse :D:p
Ter info: ik reageer ook terug aan vrouwen :):p
gezgin

gezgin zegt:
het ziet er naar uit dat ayse niet reageerd op mensen vh zelfde afkomst vreemd en teleurstellen ik had een ned. naam moeten noteren en t liefst mannelijke volgens mij. :o:o
jack

jack zegt:
Hey Ayse, Nou ja aangepast......soms doe ik er wel eens wat specerijen extra bij of kruiden. Laten we zeggen er een beetje mee spelen, maar puur zoals jij haar hebt beschreven is ze uitstekend te eten, maar hoe kan het ook anders.....het is ten slotte de soep uit het land waar jij of je ouders hun roots liggen.

Groetjes Jack:)
ayse

ayse zegt:
Heey Jack das alweer een tijdje geleden he;):).zeker een voldoening:D ik ga dit weekend de soep weer eens maken..Jack enigzins aangepast??? :p mag ik het weten!!!:D
Groetjes,Ayse:D