KookJij

Merengue met room en blauwe bessen

Een heerlijk merengue met room en blauwe bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Merengue met room en blauwe bessen te bereiden

Verwarm de oven voor op 100 graden.Klop de eiwitten eerst met 50 gr suiker stijf.Voeg daarna steeds een beetje suiker toe.Klop de eiwitten zeer stijf tot de 250 gr suiker op is.Vul een spuitzak met het eiwit.Vet een bakplaat in met boter en strooi er wat suiker op.Spuit 4 bakjes(een gesloten cirkel als bodem met daarop een rand van meerdere lagen).Laat de taartjes minstens 4 uur drogen in de oven.Laat ze daarna afkoelen.Klop voor de vulling de room met de suiker en vul de taartjes ermee.Verdeel het fruit erover en bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Zie "opmerking".
Onze gebruikster Hilde heeft het hier nog eens goed uitgelegd hoe je de juiste weg moet "bewandelen".
Groetjes,
Anna
KookJij.
Laura

Laura zegt:
ik vind het best moeilijk om merengues te maken, iedereen geeft een heel andere baktijd..:(
rita

rita zegt:
Hoelang is de baktijd en hoelang is de droogtijd, aub.
elly

elly zegt:
Wat doe ik fout als de taartjes na de bak- en droogtijd nog zacht en plakkerig zijn?
tessa

tessa zegt:
met de garde???:?
asje

asje zegt:
lekkhuuuur
bobbeltje

bobbeltje zegt:
sorry moet 4 personen zijn, ik heb het al veranderd
Henny

Henny zegt:
is dit werkelijk een recept voor 1 persoon?