Recept
« Terug naar recepten
Merenque glacée
PT40M
Merenque glacée
Een heerlijk merenque glacée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Merenque glacée te bereiden
Haal het ijs een halfuur voor het bereiden uit de vriezer. Klop de slagroom met de suiker stijf. Halveer de granaatappels en snijd de helften in kwarten. Schep boven een kom met een theelepel de pitjes tussen de vliezen uit. Houd een flinke eetlepel pitjes apart. Schep het ijs, de slagroom, de granaatappel-pitjes en de schuimpjes luchtig door elkaar. Serveer direct in mooie hoge glazen, bestrooi met de apart gehouden granaatappelpitjes