Recept
« Terug naar recepten
Merenque taart
PT10M
Merenque taart
Een heerlijk merenque taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
ca. 4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
635 kCal energie
6 Gram eiwit
31 Gram vet
78 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
31 Gram vet
78 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Merenque taart te bereiden
Verwarm de oven voor op 120 °C (hetelucht 100 °C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met wat zout stijf.
Voeg beetje bij beetje 175 g basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzende pieken vormt.
Zeef de maïzena erover, voeg de overige basterdsuiker toe en klop nog even door.
Schep het schuim op het midden van het bakpapier en verdeel het met een lepel in een ronde, ietwat holle vorm van ca. 25 cm Ø.
Belangrijk is dat je de bovenkant van de merenque uitholt om er later het advocaat/slagroom mengsel mee te vullen,
Bak de bodem midden in de oven ca. 3-4 uur tot het schuim stevig is.
Controleer of het niet bruin wordt.
Laat afkoelen.
Trek voorzichtig het papier van de onderkant en leg de bodem op een platte schaal.
Klop de slagroom bijna stijf en schep de advocaat erdoor.
Verdeel het mengsel in de holling van de merenque.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, halveer de grote en verdeel ze over de advocaatroom.
Smelt de chocolade en schenk deze net voor serveren over de aardbeien.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met wat zout stijf.
Voeg beetje bij beetje 175 g basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzende pieken vormt.
Zeef de maïzena erover, voeg de overige basterdsuiker toe en klop nog even door.
Schep het schuim op het midden van het bakpapier en verdeel het met een lepel in een ronde, ietwat holle vorm van ca. 25 cm Ø.
Belangrijk is dat je de bovenkant van de merenque uitholt om er later het advocaat/slagroom mengsel mee te vullen,
Bak de bodem midden in de oven ca. 3-4 uur tot het schuim stevig is.
Controleer of het niet bruin wordt.
Laat afkoelen.
Trek voorzichtig het papier van de onderkant en leg de bodem op een platte schaal.
Klop de slagroom bijna stijf en schep de advocaat erdoor.
Verdeel het mengsel in de holling van de merenque.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, halveer de grote en verdeel ze over de advocaatroom.
Smelt de chocolade en schenk deze net voor serveren over de aardbeien.
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
De bodem kan van tevoren worden gemaakt en luchtdicht afgesloten, of in de diepvries worden bewaard.
HarryLohr zegt: