Recept
« Terug naar recepten
meringue
PT60M
meringue
Een heerlijk meringue recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jeltje s
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe meringue te bereiden
Klop de eiwitten stijf , voeg er ondertussen beetje bij beetje de suiker toe totdat het een mooie stijve massa wordt.
Voeg de azijn toe en zeef de maizena eroverheen en klop alles goed door elkaar.
Vorm met 2 lepels ongeveer 12 ovale vormpjes op een met bakpapier bekleed bakblik of doe de massa in een spuitzak.
Bak het schuimgebak in ongeveer 1 uur voor kleine kransjes en 1 uur 20 minuten voor grote.
De buitenkant moet droog zijn en makkelijk van het bakpapier loslaten.
Voeg de azijn toe en zeef de maizena eroverheen en klop alles goed door elkaar.
Vorm met 2 lepels ongeveer 12 ovale vormpjes op een met bakpapier bekleed bakblik of doe de massa in een spuitzak.
Bak het schuimgebak in ongeveer 1 uur voor kleine kransjes en 1 uur 20 minuten voor grote.
De buitenkant moet droog zijn en makkelijk van het bakpapier loslaten.
Alexie zegt: