KookJij

Rodekool zoals mijn Duitse moeder die maakte

Het recept van de rodekool zoals mijn moeder die maakte heb ik van haar overgenomen. De rodekool is zo lekker, daar kun je niet van af blijven.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodekool zoals mijn Duitse moeder die maakte te bereiden

  1. Was de rode kool.
  2. Schaaf de rodekool of snij deze in smalle reepjes.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit de boter in de pan. Bak hierin de uisnippers en de stukjes appel plm. 2 minuten.
  5. Voeg de rodekool toe en bak deze heel even mee. Doe het kaneelstokje, laurierblad, kruidnagelpoeder, zout, azijn en suiker erbij en roer de rodekool goed door.
  6. Voeg 1/2 dl water toe. Breng de rodekool aan de kook.
  7. Doe het deksel op de pan en laat de rodekool - onder af en toe roeren - in
    plm. 20 - 30 minuten gaar worden. Is het vocht teveel verdampt dan nog wat water toevoegen.
  8.  Verwijder het kaneelstokje en het laurierblad.
    Leng de maizena aan met een beetje koud water en bind de rodekool met de maizena.
  9. Voeg eventueel nog de cranberryjam of rodebessenjam toe.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Mijn moeder maakte altijd verrukkelijke rodekool. Afgelopen week kwam een neef bij ons logeren die weer over de rodekool van mijn moeder begon. Dus op zijn verzoek voor hem gemaakt. Met z'n allen weer gesmuld van deze lekkere rodekool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst