Recept
« Terug naar recepten
Brabantse Piccalilly
PT15M
Brabantse Piccalilly
Een heerlijk brabantse piccalilly recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
?? personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.ralphgeerts.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse Piccalilly te bereiden
Verwarm de olie en voeg de bloem samen met de kerriepoeder toe.
Roer dit tot een roux ontstaat.Laat dit nog ± 3 min.garen
Voeg mosterd en suiker toe en meng dit goed.
Voeg beetje bij beetje azijn en water toe, roer tussendoor steeds zodat er een gladde massa onstaat.
Voeg zout toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
De onstane massa is de basis.
Om de picalilly af te maken worden de groenten kleingesneden, kort gekookt en meteen koud gespoeld en er doorheen geroerd.
Ik heb er toch nog wat allesbinder doorgedaan om het een beetje dikker te maken.
Roer dit tot een roux ontstaat.Laat dit nog ± 3 min.garen
Voeg mosterd en suiker toe en meng dit goed.
Voeg beetje bij beetje azijn en water toe, roer tussendoor steeds zodat er een gladde massa onstaat.
Voeg zout toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
De onstane massa is de basis.
Om de picalilly af te maken worden de groenten kleingesneden, kort gekookt en meteen koud gespoeld en er doorheen geroerd.
Ik heb er toch nog wat allesbinder doorgedaan om het een beetje dikker te maken.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik heb dit recept uit ons dagblad waar ook regelmatig lekkere recepten staan.