KookJij

Piccalilly alá Henkie (of Pickels)

En waar eten we dit bij? Manlief vindt het heerlijk bij de boerenkool. Bij bietjes, kapucijners, bruine bonen....verzin het maar.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zwager Henkie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piccalilly alá Henkie (of Pickels) te bereiden

Reinig de groeten en snij ze in niet al te kleine stukjes. (Er mag nog wel iets herkenbaar zijn)
Maak indien nodig alvast de potten zeer schoon. (Wij doen dit meestal met kokend water en soda. Daarna heel goed spoelen!)
Kook de groenten 10-15 minuten in de azijn. Maak intussen het sausje en voeg dit beetje voor beetje na de kooktijd aan de groente toe, blijf voorzichtig roeren. Dit mag samen al roerend zo'n 5 minuten pruttelen.
Doe de hete massa in de potten en sluit goed af. Zelf doen wij een stukje plastic folie tussen deksel en pot. Dit voornamelijk als je gebruikte potten gebruikt. Ze sluiten dan zeker goed en je weet nooit of er nog iets achtergebleven is in de deksel. ;-) Zet ze ondersteboven tot ze afgekoeld zijn.
Voor de afwerking is het natuurlijk leuk om er je zelfontworpen etiket op te plakken! (Blijft een heel leuk kadootje.)
Je kunt deze piccalilly heel lang goed houden, liefst op een donkere plaats. Eenmaal geopend blijft hij nog weken goed in de koelkast. Werk wel schoon, altijd met een schone lepel in de pot!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

En waar eten we dit bij?
Manlief vindt het heerlijk bij de boerenkool. Bij bietjes, kapucijners, bruine bonen....verzin het maar. Of wat te denken van dit heerlijke hapje?
Hapje: balletjes gevuld met mozzarellabolletjes
Voor mensen die van "pit" houden, snipper en kook een (halve) madame Jeanette mee.
Ook kun je afwijken van de opgegeven hoeveelheden per groente, als de totale hoeveelheid maar ongeveer gelijk blijft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leoniek, de groentes hoeven niet afgegoten te worden. Het vocht gaat nl. binden als je het sausje toevoegt. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden :-)
Groetjes,
Anna.
Leoniek

Leoniek zegt:
Groenten afgieten na koken of sausje toevoegen bij groente en azijn?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Eenmaal geproefd, wil je niets anders meer! Ben benieuwd wat je er van vindt, als je deze gemaakt hebt ;-)
ed nettekoven

ed nettekoven zegt:
Steengoed recept!! Hoef ik niet meer die engelse piccalilly te kopen, bedankt.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat was ik nog vergeten te zeggen;-)
Wij kopen geen potjes meer, die halen het niet bij deze piccalilly!
:-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Deze pickles zijn de moeite waard eenmaal geproefd wil je geen andere meer. Dus kookjij- liefhebbers aan de slag een pickles receptje om u tegen te zeggen;-)