En waar eten we dit bij?
Manlief vindt het heerlijk bij de boerenkool. Bij bietjes, kapucijners, bruine bonen....verzin het maar. Of wat te denken van dit heerlijke hapje?
Hapje: balletjes gevuld met mozzarellabolletjes
Voor mensen die van "pit" houden, snipper en kook een (halve) madame Jeanette mee.
Ook kun je afwijken van de opgegeven hoeveelheden per groente, als de totale hoeveelheid maar ongeveer gelijk blijft.
Recept
« Terug naar recepten
Piccalilly alá Henkie (of Pickels)
PT90M
Piccalilly alá Henkie (of Pickels)
En waar eten we dit bij?
Manlief vindt het heerlijk bij de boerenkool. Bij bietjes, kapucijners, bruine bonen....verzin het maar.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zwager Henkie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piccalilly alá Henkie (of Pickels) te bereiden
Reinig de groeten en snij ze in niet al te kleine stukjes. (Er mag nog wel iets herkenbaar zijn)
Maak indien nodig alvast de potten zeer schoon. (Wij doen dit meestal met kokend water en soda. Daarna heel goed spoelen!)
Kook de groenten 10-15 minuten in de azijn. Maak intussen het sausje en voeg dit beetje voor beetje na de kooktijd aan de groente toe, blijf voorzichtig roeren. Dit mag samen al roerend zo'n 5 minuten pruttelen.
Doe de hete massa in de potten en sluit goed af. Zelf doen wij een stukje plastic folie tussen deksel en pot. Dit voornamelijk als je gebruikte potten gebruikt. Ze sluiten dan zeker goed en je weet nooit of er nog iets achtergebleven is in de deksel. ;-) Zet ze ondersteboven tot ze afgekoeld zijn.
Voor de afwerking is het natuurlijk leuk om er je zelfontworpen etiket op te plakken! (Blijft een heel leuk kadootje.)
Je kunt deze piccalilly heel lang goed houden, liefst op een donkere plaats. Eenmaal geopend blijft hij nog weken goed in de koelkast. Werk wel schoon, altijd met een schone lepel in de pot!
Maak indien nodig alvast de potten zeer schoon. (Wij doen dit meestal met kokend water en soda. Daarna heel goed spoelen!)
Kook de groenten 10-15 minuten in de azijn. Maak intussen het sausje en voeg dit beetje voor beetje na de kooktijd aan de groente toe, blijf voorzichtig roeren. Dit mag samen al roerend zo'n 5 minuten pruttelen.
Doe de hete massa in de potten en sluit goed af. Zelf doen wij een stukje plastic folie tussen deksel en pot. Dit voornamelijk als je gebruikte potten gebruikt. Ze sluiten dan zeker goed en je weet nooit of er nog iets achtergebleven is in de deksel. ;-) Zet ze ondersteboven tot ze afgekoeld zijn.
Voor de afwerking is het natuurlijk leuk om er je zelfontworpen etiket op te plakken! (Blijft een heel leuk kadootje.)
Je kunt deze piccalilly heel lang goed houden, liefst op een donkere plaats. Eenmaal geopend blijft hij nog weken goed in de koelkast. Werk wel schoon, altijd met een schone lepel in de pot!
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Wij kopen geen potjes meer, die halen het niet bij deze piccalilly!
:-)
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.