KookJij

Meringues met gepocheerde ananas

Een heerlijk meringues met gepocheerde ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meringues met gepocheerde ananas te bereiden

Meringues:
• Verwarm de oven voor op 100 °C.
• Sla de eiwitten stijf en voeg de suiker per lepel toe. Houd iets van de suiker apart.
• Schep het eiwit in cirkels van 10 cm Ø en 0,5 cm hoog op bakpapier (2 per persoon).
• Strijk de meringue met een natte lepel plat en bestooi ze met de rest van de suiker.
• Bak ze circa 1,5 uur in de oven.
Ananas:
• Breng water aan de kook in een diepe ovenbak.
• Voeg de suiker, het vanillestokje en de citroenschil toe.
• Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Verwijder de kern met een stekertje.
• Pocheer de ananas circa 15 minuten op een laag vuur in de siroop.
• Laat de ananas in de siroop afkoelen.
Mousse:
• Meng de mascarpone, yoghurt en de poedersuiker.
• Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
addie, graag gedaan, en een fijne zondag:);)
gr. Bert
addie

addie zegt:
Volgens mij weer een van je overheerlijke recepten. Kijk er elke week naar uit. Bedankt.
kookgroetjes, Addie.