Recept
« Terug naar recepten
Meringues met gepocheerde ananas
PT45M
Meringues met gepocheerde ananas
Een heerlijk meringues met gepocheerde ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meringues met gepocheerde ananas te bereiden
Meringues:
• Verwarm de oven voor op 100 °C.
• Sla de eiwitten stijf en voeg de suiker per lepel toe. Houd iets van de suiker apart.
• Schep het eiwit in cirkels van 10 cm Ø en 0,5 cm hoog op bakpapier (2 per persoon).
• Strijk de meringue met een natte lepel plat en bestooi ze met de rest van de suiker.
• Bak ze circa 1,5 uur in de oven.
Ananas:
• Breng water aan de kook in een diepe ovenbak.
• Voeg de suiker, het vanillestokje en de citroenschil toe.
• Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Verwijder de kern met een stekertje.
• Pocheer de ananas circa 15 minuten op een laag vuur in de siroop.
• Laat de ananas in de siroop afkoelen.
Mousse:
• Meng de mascarpone, yoghurt en de poedersuiker.
• Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
• Verwarm de oven voor op 100 °C.
• Sla de eiwitten stijf en voeg de suiker per lepel toe. Houd iets van de suiker apart.
• Schep het eiwit in cirkels van 10 cm Ø en 0,5 cm hoog op bakpapier (2 per persoon).
• Strijk de meringue met een natte lepel plat en bestooi ze met de rest van de suiker.
• Bak ze circa 1,5 uur in de oven.
Ananas:
• Breng water aan de kook in een diepe ovenbak.
• Voeg de suiker, het vanillestokje en de citroenschil toe.
• Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Verwijder de kern met een stekertje.
• Pocheer de ananas circa 15 minuten op een laag vuur in de siroop.
• Laat de ananas in de siroop afkoelen.
Mousse:
• Meng de mascarpone, yoghurt en de poedersuiker.
• Haal het vruchtvlees uit de passievruchten.
bertal zegt:
gr. Bert