Recept
« Terug naar recepten
Meritus-stoofvlees met Hoegaarden-witbier
PT130M
Meritus-stoofvlees met Hoegaarden-witbier
Een heerlijk meritus-stoofvlees met hoegaarden-witbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meritus-stoofvlees met Hoegaarden-witbier te bereiden
Bruin de ajuinen in hete boter. Braad er daarna het vlees in. Voeg de kruiden en peper en zout toe.
Dek de pan goed af en laat zachtjes stoven.
Voeg er na ongeveer een uur de Hoegaarden en evenveel ook wat water aan toe.
Bestrijk de snede brood flink met mosterd en leg op het vlees.
Dek de pan opnieuw af en laat nog een uurtje verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is.
Dien op met verse handgesneden frietjes.
Dek de pan goed af en laat zachtjes stoven.
Voeg er na ongeveer een uur de Hoegaarden en evenveel ook wat water aan toe.
Bestrijk de snede brood flink met mosterd en leg op het vlees.
Dek de pan opnieuw af en laat nog een uurtje verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is.
Dien op met verse handgesneden frietjes.