Recept
« Terug naar recepten
Met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot
PT45M
Met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot
Een heerlijk met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
E van der Most
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met chocola gevulde peer in een jasje van pecannot te bereiden
Breng melk met vanillepeul aan de kook.
Eidooiers met suiker in kom loskloppen. Vanillepeul verwijderen en melk van vuur af al roerend bij de suiker en eidooiers gieten. Op zacht vuur verwarmen tot saus licht bindt.
Daarna enkele uren maar liefst een dag in koelkast.
Peren schillen (stelen eraan laten).
Wijn met suiker en specerijen aan de kook brengen en peren toevoegen. Pocheren tot bijna gaar (ongeveer 30 minuten). Af laten koelen in kookvocht.
Chocolade smelten in melk. Als de chocolade gesmolten is meteen van vuur nemen. Boter in klontjes erdoor roeren en 1 uur laten afkoelen.
Klokhuizen uit peren halen aan onderkant en de ruimte met chocolade opvullen. Peren in pistache noten wentelen en 5 minuten in oven van 180 graden plaatsen.
Peperkoek in eimengsel dopen en in pan met weinig boter bakken. Ondertussen bestrooien met suiker.
Presentatie
Peren op bord plaatsen. Vanillesaus eromheen en garneren met driehoekjes wentelteefjes
otji zegt: