Recept
« Terug naar recepten
Met gorgonzola gevulde parelhoenbout en verse pasta
PT120M
Met gorgonzola gevulde parelhoenbout en verse pasta
Een heerlijk met gorgonzola gevulde parelhoenbout en verse pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lacroix.lin01.duall.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met gorgonzola gevulde parelhoenbout en verse pasta te bereiden
Verwijder het dijbeen uit de bout of vraag aan je poelier om dit voor je te doen.
Leg de bout met de kant van het vel naar beneden op een stuk aluminiumfolie van 30 cm bij 30 cm. breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kaas over de vier bouten en sluit de bout zodat de kaas ingesloten zit. Vouw de aluminiumfolie rond de bout zodat alles mooi op zijn plaats blijft. Breng de fond aan de kook met de laurier en de knoflook . Kook de pakketjes kip hierin gaar met het deksel op de pot. Haal de bouten uit het kookvocht en voeg de room toe. Laat de saus inkoken tot ze licht gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in kokend gezouten water. Haal de bouten uit de folie en serveer met de verse pasta, de groenten en de saus.
Leg de bout met de kant van het vel naar beneden op een stuk aluminiumfolie van 30 cm bij 30 cm. breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kaas over de vier bouten en sluit de bout zodat de kaas ingesloten zit. Vouw de aluminiumfolie rond de bout zodat alles mooi op zijn plaats blijft. Breng de fond aan de kook met de laurier en de knoflook . Kook de pakketjes kip hierin gaar met het deksel op de pot. Haal de bouten uit het kookvocht en voeg de room toe. Laat de saus inkoken tot ze licht gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in kokend gezouten water. Haal de bouten uit de folie en serveer met de verse pasta, de groenten en de saus.