Recept
« Terug naar recepten
Metselgebak
PT45M
Metselgebak
Een heerlijk metselgebak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboek: Chef school Auteur: Joanna Farrow
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Metselgebak te bereiden
De boter, suiker en eigeel goed door elkaar mixen tot het een gladde romige crème wordt.
De oploskoffie in een klein beetje water oplossen en goed doorkloppen.
De slagroom met klopvast kloppen tot een stevige massa.
Leg de lange vingers in een bakblik tot de hele bodem bedekt is.
Besprenkel de lange vingers met de rum en koffie oplossing.
De helft van de crème er over uitstrijken.
Dan de helft van de slagroom er over strijken.
Vervolgens weer een laag lange vingers.
De laatste koffie oplossing met nog wat rum.
De laatste crème erover en de laatste slagroom
afwerken met de hagelslag.
Dan 2 uur in de koelkast tot het geheel goed opgesteven is.
De oploskoffie in een klein beetje water oplossen en goed doorkloppen.
De slagroom met klopvast kloppen tot een stevige massa.
Leg de lange vingers in een bakblik tot de hele bodem bedekt is.
Besprenkel de lange vingers met de rum en koffie oplossing.
De helft van de crème er over uitstrijken.
Dan de helft van de slagroom er over strijken.
Vervolgens weer een laag lange vingers.
De laatste koffie oplossing met nog wat rum.
De laatste crème erover en de laatste slagroom
afwerken met de hagelslag.
Dan 2 uur in de koelkast tot het geheel goed opgesteven is.
phamaekers zegt: