Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse kippensoep
PT20M
Mexicaanse kippensoep
Een heerlijk mexicaanse kippensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse kippensoep te bereiden
Spoel en halveer het pepertje verwijder zaadjes en zaadlijsten. Stoof het samen met de soepgroenten aan in een likje olijfolie. Voeg er de bouillon en de tomatenpuree aan toe. Laat de soep een tiental min. zachtjes koken.
Snij de kipfilet in reepjes, kruid met cayennepeper en zout en bak kort in een likje olijfolie.
Mix de soep met de staafmixer. Doe er de uitgelekte maïs en gebakken kipreepjes bij. Kruid eventueel bij.
Laat nog enkele minuten doorwarmen.
Serveer goed heet.
Snij de kipfilet in reepjes, kruid met cayennepeper en zout en bak kort in een likje olijfolie.
Mix de soep met de staafmixer. Doe er de uitgelekte maïs en gebakken kipreepjes bij. Kruid eventueel bij.
Laat nog enkele minuten doorwarmen.
Serveer goed heet.
ben zegt: