Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse kiprolletjes
PT40M
Mexicaanse kiprolletjes
Een heerlijk mexicaanse kiprolletjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse kiprolletjes te bereiden
Succestip:
Vindt u het uitbenen te veel werk? Gebruik dan kipfilet in plaats van bouten.
De kippenbouten met een scherp mesje uitbenen, maar 1 botje laten zitten. Het kippenvlees om het botje heen rollen en met het stukje bot vastzetten.
De kiprolletjes kruiden met peper, zout en paprikapoeder en bestrijken met een beetje olie. Vervolgens in de koekenpan aan alle zijden krokant en gaar bakken. De kiprolletjes uit de pan nemen en warm houden.
In de braadjus de groenten en kruiden even aanbakken, de tomatenpuree en Spaanse peper erbij doen en even laten meebakken. Afblussen met de witte wijn en bouillon. Aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken. De kiprolletjes in de saus verwarmen.
Serveer met bijvoorbeeld uitgebakken spekplakjes, geroosterde tomaten, gebakken uien en rijst.
Vindt u het uitbenen te veel werk? Gebruik dan kipfilet in plaats van bouten.
De kippenbouten met een scherp mesje uitbenen, maar 1 botje laten zitten. Het kippenvlees om het botje heen rollen en met het stukje bot vastzetten.
De kiprolletjes kruiden met peper, zout en paprikapoeder en bestrijken met een beetje olie. Vervolgens in de koekenpan aan alle zijden krokant en gaar bakken. De kiprolletjes uit de pan nemen en warm houden.
In de braadjus de groenten en kruiden even aanbakken, de tomatenpuree en Spaanse peper erbij doen en even laten meebakken. Afblussen met de witte wijn en bouillon. Aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken. De kiprolletjes in de saus verwarmen.
Serveer met bijvoorbeeld uitgebakken spekplakjes, geroosterde tomaten, gebakken uien en rijst.