Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse kipsatés
PT50M
Mexicaanse kipsatés
Een heerlijk mexicaanse kipsatés recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse kipsatés te bereiden
1. Snij de kipfilets in 8 fijne repen. Meng de olie met het citroensap, de knoflook, komijn, een snuifje peper en zout. Leg de kipreepjes
in de marinade. Zet 1 u afgedekt in de koelkast.
2. Laat de gemarineerde kipfilets wat uitlekken. Snij de ham, zonder zwoerd, in 8 fijne repen. Leg ze plat op het werkvlak. Leg op elke
reep ham een reep kipfilet. Rijg het vlees op lange houten prikkers.
3. Rooster de satés 5 minuten aan elke kant op de barbecue of in de grillpan. Serveer met de fijngesnipperde lente-uitjes, tomatencoulis
en guacamole.
Voor de tomatencoulis
Fruit 1 fijngesneden sjalotje en 1 geplet knoflookteentje in 2 eetlepels olijfolie. Doe er 300 g (verse) gepelde tomaten in stukjes bij en
1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree, 15 cl kippenbouillon en 1 kruidentuiltje. Laat 20 minuten sudderen. Neem het kruidentuiltje
weg. Kruid met peper en zout. Pureer met de staafmixer. Voor de guacamole Pureer het vruchtvlees van 2 rijpe, geschilde avocado's
met 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, het sap van 1 groene citroen, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 gepeld knoflookteentje.
Kruid naar smaak bij met komijnpoeder, peper uit de molen en zout.
in de marinade. Zet 1 u afgedekt in de koelkast.
2. Laat de gemarineerde kipfilets wat uitlekken. Snij de ham, zonder zwoerd, in 8 fijne repen. Leg ze plat op het werkvlak. Leg op elke
reep ham een reep kipfilet. Rijg het vlees op lange houten prikkers.
3. Rooster de satés 5 minuten aan elke kant op de barbecue of in de grillpan. Serveer met de fijngesnipperde lente-uitjes, tomatencoulis
en guacamole.
Voor de tomatencoulis
Fruit 1 fijngesneden sjalotje en 1 geplet knoflookteentje in 2 eetlepels olijfolie. Doe er 300 g (verse) gepelde tomaten in stukjes bij en
1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree, 15 cl kippenbouillon en 1 kruidentuiltje. Laat 20 minuten sudderen. Neem het kruidentuiltje
weg. Kruid met peper en zout. Pureer met de staafmixer. Voor de guacamole Pureer het vruchtvlees van 2 rijpe, geschilde avocado's
met 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, het sap van 1 groene citroen, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 gepeld knoflookteentje.
Kruid naar smaak bij met komijnpoeder, peper uit de molen en zout.