KookJij

Mexicaanse kipsatés

Een heerlijk mexicaanse kipsatés recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse kipsatés te bereiden

1. Snij de kipfilets in 8 fijne repen. Meng de olie met het citroensap, de knoflook, komijn, een snuifje peper en zout. Leg de kipreepjes
in de marinade. Zet 1 u afgedekt in de koelkast.
2. Laat de gemarineerde kipfilets wat uitlekken. Snij de ham, zonder zwoerd, in 8 fijne repen. Leg ze plat op het werkvlak. Leg op elke
reep ham een reep kipfilet. Rijg het vlees op lange houten prikkers.
3. Rooster de satés 5 minuten aan elke kant op de barbecue of in de grillpan. Serveer met de fijngesnipperde lente-uitjes, tomatencoulis
en guacamole.
Voor de tomatencoulis
Fruit 1 fijngesneden sjalotje en 1 geplet knoflookteentje in 2 eetlepels olijfolie. Doe er 300 g (verse) gepelde tomaten in stukjes bij en
1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree, 15 cl kippenbouillon en 1 kruidentuiltje. Laat 20 minuten sudderen. Neem het kruidentuiltje
weg. Kruid met peper en zout. Pureer met de staafmixer. Voor de guacamole Pureer het vruchtvlees van 2 rijpe, geschilde avocado's
met 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, het sap van 1 groene citroen, 1 fijngesneden lente-uitje, 1 gepeld knoflookteentje.
Kruid naar smaak bij met komijnpoeder, peper uit de molen en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst